Matthy Vöcker Toernooi

De geschiedenis van het Matthy Vöcker Toernooi, voorheen D.O.M. Toernooi (De Oude Molen).

In 1991 werd gestart met een invitatietoernooi ter gelegenheid van het feit dat Cafe “De Oude Molen” veranderd werd in Zaal- en Biljartcentrum “De Oude Molen”.

Een ingrijpende verbouwing zorgde ervoor dat er een ruime biljartzaal ontstond met 3 biljarttafels die ook alle 3 verzinkbaar zijn.

De reeds bestaande biljartvereniging D.O.M. met de nieuwe vereniging  ” ‘t Zwijntje” en “De Korenbloem” vonden het wel gepast om de opening van de nieuwe accommodatie in te luiden met een toernooi.

De keus viel op het driebanden omdat dat in die tijd nog niet in biljart-minnend Haaksbergen georganiseerd werd.

De eerste editie werd zoals gezegd een invitatie toernooi met klinkende namen als Ben Velthuis, de eerste kampioen, Henny Bult, Wim Vredevelt Gunther Siebert en de plaatselijke biljarters Jan Nijkamp en Henri Westendorp.

biljarts

Na de eerste editie met 6 spelers kreeg het toernooi een vervolg met door de jaren heen een trouwe groep biljarters die ieder jaar weer deelnemen, maar ook telkens weer nieuwe gezichten.

Vooral dankzij een van de organiserende mensen van het eerste uur Matthy Vöcker is door de jaren heen iedere keer weer een goed toernooi opgezet, met soms nieuwe ideeën of aanpassingen. Met als hoogtepunt toch wel het 10-jarige jubileum waarbij met maar liefst 32 finalisten op 8 tafels de finale werd afgewerkt.

Helaas is Matthy op 10 maart 2010 overleden. En zonder anderen die meegewerkt hebben aan het succes van het D.O.M. Toernooi tekort te doen was het door de jaren heen wel een beetje “zijn toernooi”. Om die reden hebben de overige organisatoren, in overleg met Matthy, tijdens zijn ziekte de naam “D.O.M. Toernooi” te veranderen in het “Matthy Vöcker Toernooi”.

Dit niet alleen omdat hij bezig is geweest met dit toernooi maar omdat de naam Vöcker iets betekent in het district Oost-Achterhoek en in het bijzonder bij de biljartliefhebbers in Haaksbergen.

 

Houd de Agenda in de gaten voor data en inschrijvingen. Of kijk op de website van het Matthy Vöcker Toernooi

 

Wij zien u graag!

Comments are closed