Grote Prijs van Haaksbergen

Grote prijs troffeeIn 1975 wordt een invitatietoernooi libre gehouden met 7 deelnemers in café restaurant ‘t Hoogeland.
In 1976 wordt wederom een invitatietoernooi georganiseerd maar nu in de spelsoort driebanden en men noemt het “de Grote Prijs van Haaksbergen”.
In 1987 doen maar liefst 88 biljarters mee aan de voorronden. De twee finalepoules worden uitgebreid tot 8 spelers en er wordt op 4 tafels gespeeld.

In 1990 wordt een record aantal inschrijvingen bereikt, maar liefst 102 biljarters.

 

In 1992 wil het comité de finale laten rouleren tussen 5 grote lokaliteiten t.w.:

Café restaurant ’t Hoogeland,
Café restaurant Partycentrum de Bron,
Café restaurant Biljartcentrum de Oude Molen,
Café restaurant Zalencentrum Dwars en
Café restaurant Kegelhuis Winkelman.

Deze eerste finale wordt gespeeld bij Zaal- en Biljartcentrum “De Oude Molen”
In 2001 wordt de 25e editie gevierd. Aan dit jubileumtoernooi wordt extra aandacht geschonken.
Er schrijven maar liefst 118 mensen in. Voor de voorwedstrijden moeten 23 poules ondergebracht worden bij 8 lokaliteiten. Doordat de Bron per 1 januari 2001 gesloten is wordt het finaleweekeinde bij Zaal- en Biljartcentrum “De Oude Molen” gehouden waar tevens op zaterdagavond het jubileum wordt gevierd.
Vanaf 2003 mogen spelers die lid zijn van een Haaksbergse biljartvereniging en buiten Haaksbergen wonen ook deelnemen.

In 2010 besluiten Tonny Reeders, Tonny Vöcker en Johan Wijlens te stoppen. Henri Westendorp weet Brian ter Braak, Ard ter Braak te strikken voor het bestuur. De GPH gaat in 2011 met een nieuwe opzet van start.

In de 38e editie wordt op verzoek weer besloten om ‘terug’ naar de cafés te gaan. ’t Stuupke, De Biester, MOS, Dwars en De Oude Molen staan weer klaar om de voorronden te verzorgen. In een spannende finale wisten beide finalisten: Brian ter Braak en Matje Scheggetman remise te spelen. Omdat het in de historie niet eerder was voorgekomen besloot op advies van de aanwezige Hans Klok een shootout te spelen. 10% van de te maken caramboles moesten gespeeld worden. (dit werd overigens direct meegenomen in het reglement). Matje Scheggetman wist uiteindelijk de shootout te winnen en werd kampioen 2013-2014.

 

Ieder jaar wordt het Bandstoottoernooi De Grote Prijs van Haaksbergen georganiseerd bij De Oude Molen. Wij stellen ieder jaar weer met veel plezier en genoegen onze accommodatie ter beschikking.

 

Houd de Agenda in de gaten voor data van verschillende toernooien die georganiseerd worden.

grote prijs haaksbergen 2016

 

 

Meer informatie over de verenigingen en toernooien in Haaksbergen vindt u hier.

Comments are closed